Vakantiepark Witterzomer
Hoe kamperen je een beter mens maakt!

Hoe kamperen je een beter mens maakt! - Witterzomer Drenthe

Hoe kamperen je een beter mens maakt

Voor sommige mensen is kamperen een ver-van-hun-bed-show. Toch kijkt men wellicht anders tegen kamperen aan na het een keer geprobeerd te hebben. Het fijne aan de huidige tijd en het aanbod is dat kamperen steeds luxer wordt. De meeste plaatsen hebben eigen water en 10 Amp. stroom of zelfs privé sanitair. Wanneer je geen gesleep met tent en stokken wilt, maar toch wilt genieten van het ultieme kampeergevoel, bestaan er tal van mogelijkheden tot glamping. Een luxe vorm van kamperen op een plaats met meestal echte bedden, een keuken en een eigen toilet.

Compromissen sluiten

De kinderen willen graag naar die camping met een voetbalveld, papa wil die camping vlakbij een mountainbike route en mama wil graag relaxen met een boek voor de tent. Tja, om aan al die wensen te voldoen zal er iemand water bij de wijn moeten doen. Vaak is een camping en een plekje uitzoeken al een gezinsuitje op zich. Of online op de plattegrond een plekje boeken, of ouderwets samen in de auto naar de camping toe om een plekje uit te zoeken.

Samenwerken

Het begint al bij het inpakken van de auto, wie doet wat en wanneer? Vaak is de vrouw degene die de spullen inpakt en de man die de auto inpakt. Voordat de kinderen op de achterbank zitten gaan er nog heel wat vragen over en weer, hebben we dit wel ingepakt? Zijn we dat niet vergeten? De eerste kilometers van de autorit gaat dit nog even zo door. Vroeger gingen wij op weg vanuit Assen en hielden we de eerste koffiepauze ter hoogte van Zwolle. Zo kon de vakantie direct beginnen, volgens mijn ouders. Achteraf gezien denk ik dat dit het moment was om te checken of we niks vergeten waren.

Vervolgens wordt de samenwerking nog een keer stevig op de proef gesteld bij het opzetten van de (voor)tent. Als je dit samen hebt overleefd, kan de vakantie eindelijk beginnen! Klaar met het opzetten van de tent? Kijk snel welke faciliteiten er allemaal op de camping zijn en verken de omgeving!

Vrienden maken

Je kent het wel, je bent ingecheckt en rijdt het veld op. Een snelle ronde over het veld en je weet het meteen. Die buurman met een grote schotel, de overbuurman met een skottelbraai of de buurvrouw die de hond niet aan de lijn heeft. Soms hoop je dat de buren twee weken blijven, maar soms stiekem ook dat ze snel vertrekken. Ondanks deze vooroordelen maken we vaak snel contact met de buren. De kinderen spelen samen in de speeltuin of de zwemvijver, je leent iets aan elkaar of helpt elkaar met het op de plek zetten van de caravan. ’s Ochtends uit de tent zo het veld op, een ‘goedemorgen’ of ‘goedemiddag’ resulteert vaak in een kopje koffie of een borrel.

Kamperen onthaast, brengt mensen dichter bij elkaar en helpt je ontspannen!