Vakantiepark Witterzomer
Top 3 hunebedden in Drenthe

Top 3 hunebedden in Drenthe

Top 3 hunebedden in Drenthe

Drenthe staat bekend om haar eeuwenoude historie en grond. Van de ijzertijd tot aan het stenentijdperk, over elke periode valt er wel een bijzonder verhaal te vertellen. Ons bungalowpark in Assen ligt zelf in een eeuwenoud gebied. Hier liggen overblijfselen uit de ijstijd, de zogenaamde Pingo’s zijn nog te zien op sommige gedeelten van ons vakantiepark. Hier is er zelfs een speciaal Avonturenpad van gemaakt. 

Het allerbekendste aan Drenthe zijn natuurlijk de hunebedden, van groot tot klein en van bekend tot onbekend. We hebben voor u een top 3 hunebedden gemaakt die u gezien moet hebben. Zo kunt u tijdens uw verblijf de mooiste hunebedden ontdekken!

✔️ Hunebedden Havelte

Hunebed Havelte staat met stip op nummer 1 wat ons betreft. Het is het, op twee na, grootste hunebed van Nederland. Dit is een bijzondere aangezien er maar liefst 2 tegenover elkaar liggen. Het is het enige Hunebed die schade heeft opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitse luchtmacht wilde op deze plaats een vliegveld aanleggen, hierdoor zijn de stenen verplaatst. Dit hunebed is maar liefst 18 meter lang en ligt op een zandvlakte midden in een prachtig wandelgebied. Hier wisselen heide, bos en zand elkaar af. Vlak bij het hunebed zijn nog bomkraters terug te vinden. Bij dit hunebed is een bezoekerscentrum aanwezig voor een heerlijke koffie to go, een schaapskudde en een vlinderparadijs. Er zijn talloze speelmogelijkheden voor de kinderen, het is daarom zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie in Assen!

✔️ Hunebedcentrum Borger

Wilt u echt terug in de tijd reizen en kennismaken met de hunebedbouwers? Dan is Hunebedcentrum Borger dé plek om te bezoeken. Naast het centrum ligt hier het grootste hunebed van heel Nederland. In dit hunebed is ook de grootste steen verwerkt, de steen weegt naar schatting zo’n 20.000 kilogram. Het Hunebedcentrum is meer dan alleen een museum. Hier beleeft u hoe het was om in tijden van de prehistorie te leven en ontmoet u de oermens. U wandelt hier door 150.000 jaar geschiedenis, zowel binnen als buiten valt hier genoeg te beleven!

✔️ Hunebedden Balloo

Balloo ligt vlak bij onze 5-sterren camping in Drenthe en is op de fiets te bereiken vanaf het vakantiepark. In het natuurgebied Kampsheide, ten westen van Balloo vindt u een groot en bijna compleet hunebed. In deze prachtige omgeving liggen ook verscheidene grafheuvels. Het gebied is bekend door de prachtige Pingo ruïne. Hier vindt u overblijfselen van het feit dat Balloo destijds al enige status had. In de prehistorie zouden hier al vergaderingen en rechtszittingen hebben plaatsgevonden. Ook is er hier een grote vondst gedaan, een schat met Romeinse munten met onder andere een stuk uit ca. 180 na Christus. Delen hiervan zijn nog te zien in het Drents Archief in Assen.

Kunt u ook niet wachten om al dit ouds uit het verleden met uw eigen ogen te bekijken? Boek dan een kampeerplaats, wij bieden verschillende leuke arrangementen aan. Ook zijn er hotelkamers of voor wie wat meer ruimte wenst chalets of vakantiehuizen op ons vakantiepark aanwezig. Drenthe wacht!

 
Hunbedden
 
Hunebedden
 
Hunbedden
 
Avonturenpad
 
Hunebedden