Vakantiepark Witterzomer
5 tips voor kamperen met een baby!

5 tips voor kamperen met een baby!

5 tips voor kamperen met een baby!

Jonge ouders in wording zien het plaatje vaak helemaal voor zich; heerlijk met de baby kamperen. Tot de baby er is, zal deze illusie blijven bestaan. Maar wanneer de nieuw geborene er dan is, zal menig jong ouder zichzelf achter de oren krabben. We zien dan ook niet vaak heel jonge baby’s op de camping, vooral niet als het de eerste is. Hieronder een aantal tips om een kampeervakantie met een baby tot een heerlijke vakantie te maken!

Tip 1: Ga niet te ver weg

Waar je eerder met zijn tweeën de zon achterna reed, is het nu handiger om niet te ver te rijden.
A. handig als je iets vergeten mocht zijn, B. je kunt hulp vragen aan familie voor het opzetten van de (voor)tent.

Tip 2: Een goede voorbereiding is het halve werk!

Maak een lijst van benodigdheden die je voor de baby mee moet nemen. Bedenk goed wat je mee wilt nemen, want vaak neem je te veel mee. En mocht je écht iets vergeten zijn, dan zijn bijna overal wel babyartikelen verkrijgbaar.  Deze spullen mag je zeker niet vergeten:

✓ Toiletartikelen
Shampoo, crèmepjes, badschuim, nagelschaartje, luierdoekjes, luiers & zonnebrand.

✓ Kleding, handdoekjes & beddengoed
Luchtige kleertjes, zwemkleding, zonnehoedje, wat warme kleertjes voor in de avond, hydrofiele doeken, dekentjes, schaduwdoek & beddengoed.

✓ En niet te vergeten..
Kinderwagen, lievelingsknuffel, speelgoed, voeding, flesjes, fleswarmer, fruit & koekjes.

Tip 3: Zoek van te voren een plekje uit

Wanneer je van te voren een plek boekt, kan de plaats nooit tegenvallen. Op onze camping is het vaak mogelijk om bij aankomst nog een ander plekje uit te zoeken, maar wanneer je van te voren vast een plekje uitkiest, weet je zeker dat je goed staat. Een plek met schaduw is natuurlijk handig, maar een beetje zon is ook fijn. Op een veldje met meerdere mensen is gezellig wanneer je baby doorslaapt, maar wanneer dit nog niet het geval is, kan een aparte plek prettig zijn. Met behulp van onze plattegrond kun je zelf een plekje naar wens boeken.

Tip 4: Kies een camping met faciliteiten

Hoe handig is het om voor de vergeten boodschappen even wat te halen in de supermarkt op de camping? Bij mooi weer is een verwarmd zwembadmet pierenbadje of peuterbad natuurlijk ideaal. En wanneer je geen zin hebt om te koken, is een snackbar of restaurant ook wel fijn.

Tip 5: Geniet en zet de traditie voort

De ervaring leert dat als je als kind vaak ging kamperen, het blijft kriebelen om zelf ook te gaan kamperen met je gezin. Als gezin gingen wij vroeger ook kamperen, heerlijk met Hemelvaart en Pinksteren in eigen land. Ouders in de caravan en de kids in een bijzettent. Lekker buiten zijn, kneuterig koken op 1 of 2 pitjes. Haringen krom slaan, luchtbed leeg, koude nachten, wakker liggen van de buurman die snurkt, giechelen omdat je de zaklamp niet kunt vinden en per ongeluk iets omver loopt. Struikelen over een scheerlijn, douchen in het toiletgebouw en iets vergeten, samen de afwas doen.. Kampeer, geniet en geef de traditie door!