Vakantiepark Witterzomer
Bezienswaardigheden in Drenthe

De 10 beste bezienswaardigheden in Drenthe

De 10 leukste bezienswaardigheden in Drenthe

Heeft u behoefte om er even lekker tussenuit te gaan? Tijdens een vakantie in Drenthe is van alles te zien en te beleven. Drenthe is een prachtige provincie die veel te bieden heeft. Heeft u zin in een sportieve of juist een rustige bezigheid? Laat u inspireren en ga op avontuur in Drenthe tijdens uw verblijf bij Vakantiepark Witterzomer!

De Hunebedden

Iets wat u in de hele provincie Drenthe zult vinden zijn hunebedden. De hunebedbouwers bouwden graven voor hun doden. De hunebedden zijn grafkamers die van steen gemaakt zijn, waar vroeger de mensen in werden begraven. Wat ook erg bijzonder is, is dat wanneer de doden begraven werden zij spullen meekregen zoals voedsel, gereedschap en wapens. Voor de gehele geschiedenis van de hunebedden is een bezoekje aan het Hunebedcentrum zeker interessant!

Hunebedcentrum

Gevangenismuseum Veenhuizen

Het Gevangenismuseum Veenhuizen is gevestigd in een oorspronkelijk gebouw van de kolonie, hoe gaaf is dat! Het dorp Veenhuizen bestaat al eeuwen en in dit museum komt u meer te weten over de geschiedenis van dit dorp. Had u altijd al willen weten hoe een gevangenis er van binnen uitziet? Naast het Gevangenismuseum bevindt zich een gevangenis, de Rode Pannen. Een ervaren gids vertelt u meer over wat er binnen de muren van de gevangenis gebeurde, hoe de gevangenen leefden en u zult de cellen, isoleerafdeling en de luchtkooi gaan bekijken. Kortom een reuze interessant uitje!  

Attractiepark Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand is een all-inclusive park waar u dus niet alleen onbeperkt gebruik mag maken van alle speeltoestellen en attracties, maar ook van al het eten en drinken op het park. Dit attractiepark is het perfecte uitje voor de kinderen, er zijn 25 attracties op het park gevestigd en de attracties en speeltoestellen zijn uitgezocht voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Op dit park is er voor ieder wat wils!

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een bijzonder gebied. Het is één van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland. Het nationale park bestaat uit 6000 hectare bos, stuifzand, heide en beekdalgraslanden. Er is van alles te doen, denk aan de vele wandel- en fietsroutes en paardrijden in de prachtige natuur. Ook is er een programma voor Junior Rangers waarbij er allerlei activiteiten kunnen worden gedaan, zoals bomen planten, EHBO in het bos, bushcraft en nog veel meer. Kortom er is genoeg te ontdekken!

Nationaal park Drents-Friese Wold

Monumentendorp Orvelte

Monumentendorp Orvelte is een eeuwenoud dorp en heeft een rijke geschiedenis die zeker het bezoeken waard is. Hier kunt u ontdekken hoe men vroeger leefde en woonde. Er bevindt zich een smederij, houtzagerij, verschillende musea, een melkfabriekje en nog meer. Ook worden er verschillende evenementen gehouden, zoals een leuke kerstmarkt. U kunt een ritje maken met de paardentram en na alle leuke activiteiten een hapje eten bij een heerlijk restaurant. Oftewel monumentendorp Orvelte is zeker het bezoeken waard!

Nationaal Park Drentsche Aa

Het Nationaal Park Drentsche Aa herbergt een oeroud landschap. De beken zijn al duizenden jaren hetzelfde, er is niks aan veranderd. In dit park komt u bijzondere planten en dieren tegen, maar ook prehistorische esdorpen en hunebedden. U kunt er voor kiezen om netjes via de weggetjes dit park te ontdekken, maar u kunt ook voor een avontuurlijke route door de modder gaan. U loopt hier langs zandmeren, strandjes, vennen en ook ziet u hier heidekoeien en de grootste schaapkudde van Drenthe.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildslands Adventure Zoo Emmen kunt u tijdens uw vakantie in Drenthe niet missen. Het is een geweldige ervaring om hier een keertje langs te gaan. U kunt een hele wereldreis verwachten. Gedurende de dag zijn er verschillende activiteiten te doen en shows te zien. Ontdek de jungle, poolgebieden en de savannah. Ga op avontuur en sta oog in oog met alle bijzondere wilde dieren!

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Hier vindt u niet alleen prachtige natuur, maar ook wilde dieren. Er leven bijvoorbeeld twee schaapskuddes: de Ruiner schaapskudde en de Dwingelder schaapskudde. Maak gebruik van de wandel- en fietsroutes of ga te paard op pad. Geniet van de rust en luister in stilte naar de vogels in dit schitterende natuurgebied.

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen werd in 1854 opgericht en heeft sindsdien veel te bieden. Het begon als een kast met een paar historische voorwerpen en is tegenwoordig uitgebreid als museum met maar liefst 90.000 voorwerpen. Er zijn meerdere collecties, de collectie Drentse geschiedenis laat de materiële cultuur van een gewone man en vrouw in Drenthe in 1750-1950 zien. De collectie kunst in de periode 1885-1935, bestaat voor een groot deel uit nalatenschappen van kunstenaars via de Stichting Schone Kunsten. Er is nog veel meer te ontdekken in dit inspirerende museum met verschillende verhalen over kunst en historie. Een interessant tripje voor jong en oud!

UNESCO Geopark de Hondsrug

UNESCO Geopark de Hondsrug is een gebied gevormd door de ijstijden. Vroeger hebben hier mammoeten rondgelopen en tegenwoordig vindt u in dit gebied archeologische overblijfselen en historische verhalen. Er zijn verschillende excursies en activiteiten zoals de OerToer, een tocht die u zelf samenstelt aan de hand van verschillende thema's. Een echte aanrader om hier eens een dagje te spenderen!

Welke bezienswaardigheid komt u bezichtigen?

Rondom Vakantiepark Witterzomer is genoeg te zien en te beleven. Van prachtige natuurparken tot culturele activiteiten tot attractieparken, in Drenthe is er genoeg te ontdekken! Kom samen met uw familie en vrienden verblijven in één van onze accommodaties of kom heerlijk kamperen en geniet van de prachtige omgeving!

Lees ook onze andere blogs

Dank u Sinterklaasje...

Dank u Sinterklaasje… Het is weer tijd voor onze blog. Lees je mee met de avonturen van de afgelopen weken..? Sinterklaas is ook bij ons langs geweest…. En wij hebben een heel leuk cadeau ontvangen: een nieuwe Witterzomer website. En deze is inclusief een nieuw reserverings- en administratiesysteem. Op dit moment zijn we druk bezig om de site in te richten en ons eigen te maken. Onze vaste gasten ontvangen hier zeker nog nader bericht over. Alle nieuwe dingen moet wennen, dat geldt ook voor een website. Het kan dan ook zo zijn dat er misschien digitaal wel eens iets niet gaat, zoals het zou moeten gaan. Mocht dit zo zijn, laat het ons dan weten. Wij lossen het dan zo snel mogelijk voor je op. Tijdens de Kerst zal de website klaar zijn. Heb je dan een momentje om het resultaat te bekijken? Dank u Sinterklaasje.. Onze speeltuin en bowling! En voordat je het weet zijn ze bezig met de metershoge wand aan de achterkant en ook het dak van dat deel. De platen worden met een kraan op hoogte getild en binnen een halve dag is de wand dicht. Op de hoek van het bouwterrein staan de kozijnen al klaar. Wij houden jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen op en van de bouw. Maar we kunnen het ook niet laten om een tipje van de sluier op te lichten over de indeling, invulling en mogelijkheden straks in de speeltuin en bowling. Wist je dat er pizza op het menu komt te staan? Hoe lekker is dat! Tot zover voor deze blog! Groetjes van Witterzomer en tot de volgende blog!