Vakantiepark Witterzomer
Vakantie in Assen

5x cultuur snuiven in Drenthe

De 5 leukste culturele activiteiten in Drenthe

Op vakantie in Assen betekent op pad gaan en de omgeving van Drenthe ontdekken! Drenthe biedt u verschillende culturele activiteiten. Van kleine dorpjes tot grote steden, in Drenthe vindt u het allemaal. Wandel lekker rond in een historisch centrum of bezoek één van de prachtige musea. De steden liggen allemaal op een prima rijafstand van onze camping in Assen. Laat u verrassen door al het moois wat Drenthe te bieden heeft!

Beleef het gezellige Coevorden

Een echte aanrader is om Coevorden eens te bezoeken. Coevoerden is een hele schattige stad, vlak tegen de Duitse grens aan gelegen. Er zijn veel bezienswaardigheden, Coevorden heeft namelijk een rijke geschiedenis. Het staat bekend om het kasteel van Coevorden, dit kasteel komt uit de 11e eeuw. Dit is nu verbouwd naar een hotel-restaurant, dus zeker de moeite waard om daar eens hapje te gaan eten. Ook is er een museum te vinden, het Stedelijk Museum Coevorden. Dit museum neemt de bezoeker mee in de rijke geschiedenis van Coevorden.

Struin door de straten van Assen

Assen is de hoofdstad van Drenthe en is zeker een bezoekje waard. In deze gezellige stad zult u historische cultuur tegenkomen, maar ook cultuur van deze tijd. Het centrum van Assen is goed te bereiken met de auto en de fiets. Het ligt op ongeveer 6 km van ons vakantipark. Ga op ontdekking in het Drents museum en leer meer over de geschiedenis van de provincie Drenthe. Het Drents museum bestaat uit een oud en nieuw gedeelte, genoeg variatie dus! Ook is een gevarieerd aanbod van winkels in Assen. Denk aan vele warenhuizen, maar ook aan kleine boetiekjes. Assen heeft niet alleen een mooie stad, maar ook prachtige natuurgebieden. Ga bijvoorbeeld een middagje wandelen in het Asserbos!

Assen

Achterhaal de geschiedenis van Hoogeveen

In de bijzondere stad Hoogeveen is er geen moment van verveling. Het is een levendige stad waar veel te doen is, overal waar u loopt komt u wel een stukje geschiedenis van de stad tegen. Denk aan de Hoogeveense vaart, dit kanaal is gegraven in de Gouden eeuw. Er zijn veel bijzondere gebouwen, zoals het Vincent van Gogh-huis in Hoogeveen, toen hij nog onbekend was logeerde hij hier een tijdje in 1883. Ook zijn er veel restaurants en cafés, op elke hoek zit er wel één.

Ontdek de prachtige historie van Meppel

Meppel is een prachige stad met veel bezienswaardigheden. Van musea tot winkels, in Meppel vindt u het allemaal. Ga eens langs bij het Drukkerijmuseum en ontdek de geschiedenis van de drukkunst vanaf de prehistorie. In de stad loopt u langs schitterende grachten en de oude huizen. Ook heeft Meppel één van de grootste havens in Noord-Nederland en zijn er genoeg terrassen om even lekker uit te rusten na een dagje cultuursnuiven.

Meppel

Ga op avontuur in Emmen

Emmen is natuurlijk niet te missen! Het is een gezellige stad en u vindt er veel hunebedden. Waar Emmen vooral bekend om staat is Wildlands Adventure Zoo, één van de mooiste dierenparken in Nederland. U ziet niet alleen alle gave wilde dieren, maar u maakt ook echt een wereldreis tijdens uw bezoek aan het dierenpark. Ook staat Emmen vol met rijksmonumenten. In het openluchtmusem het Veenpark zult u zien hoe de mensen vroeger leefden en woonden. Ook kunt u in Emmen heel goed shoppen, er is genoeg variatie aan winkels en er zijn veel plekjes om even lekker te gaan borrelen.

Wildlands Adventure Zoo

Welke stad komt u eens bezoeken?

Er is in ieder geval genoeg te doen rondom Vakantiepark Witterzomer. Van mooie gebouwen tot rijke geschiedenis in de prachtige steden, in Drenthe vindt u het allemaal. Kom langs bij ons vakantiepark en geniet in één van onze comfortabele accommodaties of kom heerlijk kamperen!