Vakantiepark Witterzomer
Assen - Witterzomer Drenthe

Assen

Assen

Het centrum van Assen ligt op steenworpafstand van Witterzomer en is vanaf het park zowel met de auto als met de fiets goed te bereiken. Op de receptie kun je een stadsplattegrond krijgen.

Shoppen en uitgaan

De binnenstad van Assen heeft een verrassend gevarieerd winkelaanbod: bijna alle grote warenhuizen, maar ook verrassende cadeaushops, fashionshops, bijouterieën en nog veel meer…‘Struun’ door het gezellige winkelgebied in het centrum of het winkelcentrum Koopmansplein. Rust tussendoor even uit in een van de horecagelegenheden. Op vrijdagavond is het koopavond, op woensdag en zaterdag is de markt. Winkelen in Assen is altijd een geslaagd uitje!

Cultuur en historie

Voor een stuk (Drentse) geschiedenis moet u op de Brink zijn, in het centrum van de stad. Hier vindt je het onlangs heropende Drents Museum en Drents Archief. Een klein stukje verder vindt je het standbeeld van Bartje. Bartje Bartels is de hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Het is een jongetje dat opgroeit in een arm Drents landarbeidersgezin en dat zich allengs steeds minder wil schikken naar zijn lot. Bartje’s beroemd geworden uitroep als moeder bruine bonen opschept en vader oproept tot gebed: “Ik bid nie veur bruune boon’n” is zeer bekend.

Bezoek voor een compleet overzicht van de Drentse hoofdstad www.ditisassen.nl!

Bekijk vergelijkbare faciliteiten