1. Rust en ontspanning
  2. Actief en avontuurlijk
  3. Fiets- en wandeltochten

Omgeving

Uw vakantie in Drenthe begint al bij het lezen van deze informatie over de groene, bosrijke en afwisselende natuur en de pittoreske dorpjes. Vakantiepark Witterzomer ligt in een veelzijdige streek vol van uitersten. Voor een onvergetelijke belevenis in Drenthe, komt u naar Vakantiepark Witterzomer.

Rust en natuur

Zo is er aan de ene kant rust en natuur om van te genieten. Fietstochten door brinkdorpjes, langs groenlanden en heidevelden zoals die alleen in Drenthe kunnen zijn; vol karakter en natuur. En tijdens een boswandeling waant u zich in een heel andere wereld. Weg van drukte en hectiek komt u even helemaal tot uzelf.

Avontuur en actief

Aan de andere kant zijn er vele mogelijkheden om actief en avontuurlijk bezig te zijn. Zowel op het park in bijvoorbeeld de nieuwe indoor faciliteit Skik maar ook in de omgeving. Voor gezinnen met kinderen is het goed om te weten dat er in de directe omgeving heel veel leuks te beleven valt: Ballorig en Wildlands zijn hier voorbeelden van. Voor de durfals is er het klimbos in Grolloo met meerdere parcoursen. Het Vakantiepark ligt centraal en dichtbij gezellige steden als Assen, Emmen en Groningen.

Naast de indrukwekkende natuur lokt Drenthe met een rijke historie. De hunebedden en vele (openlucht)musea belichten de geschiedenis.

 
Boek uw vakantie bij Witterzomer
 

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is uniek in Europa. Alle dieren zijn verplaatst en het park opende op 25 maart 2016 haar deuren voor de nieuwe dierentuin. Er zijn verschillende belevenissen onder gebracht in 3 onderdelen

Meer

Drents Museum

In het nieuwe Drents Museum is genoeg te zien, te beleven en te ontdekken om een hele dag te genieten. Ook voor kinderen en jongeren. Want het nieuwe Kindermuseum, het Archeolab én de Kunstverdieping zijn speciaal voor deze leeftijdsgroep. Tot 18 jaar hebben ze bovendien vrij entree tot het museum!

Meer

TT-circuit

Bekijk direct het jaarprogramma van het TT-circuit in Assen. Het hele jaar door leuke activiteiten!

Meer

Hunebedcentrum

Met zestien hunebedden in de directe omgeving is Borger in Drenthe de hunebedhoofdstad van Nederland. Logisch dus dat hier ook het prachtige Hunebedcentrum te vinden is! Naast het centrum ligt een grote keientuin en even verderop staat het grootste hunebed van Nederland.

Meer

Fiets- en wandelroutes

Drenthe is dé provincie om lekker te wandelen en te fietsen in de prachtige natuur. Vakantiepark Witterzomer is hiervoor een prachtige uitvalsbasis!
Meer

Drents Archief

Met Drents Archief 3.0 kan iedereen de Drentse geschiedenis op een nieuwe, interactieve manier ervaren. Neem snel een kijkje in dit volledig vernieuwde gebouw!

Meer

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is, na de Hoge Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Er valt hier erg veel moois te ontdekken! U wandelt of fietst hier door 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgrasland.
Meer

De Bonte Wever

De Bonte Wever ligt vlakbij Vakantiepark Witterzomer. Hier is van alles te beleven voor jong & oud!

Meer

Radiotelescoop Dwingeloo

Aan de rand van het Dwingelderveld staat een enorme radiotelescoop die radiosterrenkunde mogelijk maakte, pal naast de uitgestrekte heidevelden. Erg indrukwekkend!

Meer

Boomkroonpad

In en rond buitencentrum Boomkroonpad is heel veel te beleven! Maak spannende tochten door de worteltunnel of maak een schitterende boswandeling.

Meer

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork ligt niet ver van Vakantiepark Witterzomer. Op deze historische plek wordt de geschiedenis van het kamp u pas echt duidelijk.
Meer

Groningen

De stad Groningen ligt op slechts 27 km van Vakantiepark Witterzomer en is heerlijk voor een dagje shoppen, of gewoon voor een gezellig avondje uit.

Meer

Klimpark Grolloo

Een prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere (Grolloo, nabij Assen) vindt je zes parcoursen.
Meer

Assen

Het centrum van Assen ligt op een steenworpafstand van Witterzomer en is vanaf het park zowel met de auto als met de fiets goed te bereiken. Op de receptie kunt u een stadsplattegrond krijgen.

Meer

Theater/bioscoop De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk is een pand waar literatuur, beeldende kunst, cinema en podiumkunsten verzameld zijn. Een cultureel centrum waar Assen trots op mag zijn!

Meer

Jumpstyle Assen

Kom springen bij trampolinepark Jumpstyle in Assen! 2000 vierkante meter sport, plezier en avontuur!
Meer

Emmen

Op ruim 34 km van Witterzomer ligt de gezellige plaats Emmen, voornamelijk bekend van het gelijknamige dierenpark. Maar er is nog veel meer te beleven in Emmen!

Meer

Expo Assen (TT-hall)

Bekijk hier het volledige evenementenprogramma voor de TT-Hall in Assen. Vlakbij Vakantiepark Witterzomer.

Meer

Binnen spelen

Een dag wat minder weer? U bent als vakantiegast op ons park van harte welkom bij Skik! Onze indoor faciliteit met speeltuin voor kinderen tot ca. 14 jaar en bowlingbanen in de kelder. Bovendien kunt u er terecht voor een pizza op maat en heerlijk italiaans schepijs. Toch ook even een dagje van het park? In de buurt zijn verschillende mogelijkheden om binnen te spelen!

Meer

Evenementen

Overzicht van alle evenementen in heel Drenthe!

Meer

Kinderboerderij de Hofstede

Aan de rand van het Asserbos, aan Bosrand 1 staat Kinderboerderij De Hofstede. Een belevenis voor jong en oud.
Meer