Vakantiepark Witterzomer

De leukste kinderuitjes in Drenthe

De leukste kinderuitjes in Drenthe

Een verblijf op onze kindvriendelijke camping in Drenthe betekent een 100% nooit-verveel-garantie. Voor kinderen van 4 tot 14 jaar is er in de vakantieperiode een super gevarieerd recreatieprogramma. Ook de indoorspeeltuin Skik zorgt voor uren speelplezier. En dan de faciliteiten, waar moeten we beginnen. Voor jong en oud zijn er zoveel faciliteiten dat we er niet over uitgepraat raken. Hier worden zelfs de volwassenen even weer kind. En wie wil dat nou niet? Samen met je kinderen genieten van de welverdiende vrije tijd.

Een mega, en echt het is mega, springkussen waar een sprongetje gemaakt kan worden, samen een potje midgetgolf, of op ontdekking op ons Avonturenpad. Crossen op de fietscrossbaan, skelteren met vriendjes en vriendinnetjes. De grote speeltuin nodigt uit tot uren spelen, en bij mooi weer zandkastelen bouwen. Ridders en prinsessen vermaken zich bij onze zwemvijver met zandstrand. Ook ons verwarmde buitenbad met waterglijbaan is favoriet en speciaal voor de kleine gasten een peuterbad met spuitslang! 

Drenthe is te mooi om niet te ontdekken tijdens uw verblijf op onze kindercamping in Nederland. Een aantal leuke uitjes met jonge en oudere kinderen lichten we hier voor u uit.

Inhoudsopgave

Zoobizar Orvelte 🦨

Bang voor dieren? Dan kun je beter niet naar deze zoo bizarre mini-dierentuin gaan. Eenmaal de kassa gepasseerd kunnen de kinderen het beste eerst even naar de wc. Als je door de speciale klapdeur bent begint het feest. Loslopende gordel- en stinkdieren maken het de bezoekers erg moeilijk om rustig naar binnen of buiten te gaan. Een onvergetelijke ontmoeting met exotische dieren staat garant voor een geweldig uitje! Het museum dorp Orvelte is echt een aanrader om lekker rond te kijken, ook is er een speciaal kinderwandelpad.

Gevangenismuseum Veenhuizen ✅

Maak kennis met het gevangenisleven, het strafrecht en de straffen van vroeger en nu. Er zijn speciale routes voor jonge en oudere kinderen. Er is zelfs de mogelijkheid om in een cel te kijken en om voor rechter te spelen. Leuk en leerzaam! In de zomervakantie rijdt er een echte boevenbus van ons park naar het Gevangenismuseum

Uitkijktoren de Zeven Fochteloërveen 🌳

Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven. Heb je wel gehoord van het Fochteloërveen? Dit ongerepte drooggelegde veengebied is één van de meeste bijzondere in Drenthe. Als je geluk hebt kun je hier Kraanvogels ontmoeten, en geloof ons, dat is echt een heel indrukwekkende ontmoeting. De zeven is een uitkijktoren in dit gebied. Wanneer jullie hierheen gaan ontdekken jullie waarom deze toren zo heet.

Belevingspad Hoogersmilde 🔍

In het Nationaal park Drents Friese Wold ligt dit geweldige Belevingspad voor kinderen tot 12 jaar. Onderweg is er genoeg te beleven en te spelen. Speuren naar pootafdrukken en vliegen in een heus vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog! Ga snel en beleef dit leuke pad.

Struin- en duinpad Norg 🐍

Een stoer en leerzaam uitstapje voor het hele gezin. In het dorp Norg, vlak bij Witterzomer is dit leuke pad af te struinen. Het is opgezet door IVN en hier beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Onderweg zijn er 12 uitdagende objecten. Van kikkergeluiden tot een heuse balanceer slang. Kijk maar of je durft.