Kramperen is voorbij

Geregeld horen we aan de telefoon of aan de balie: “Ik houd zo van kamperen, maar ik krijg mijn man met geen 100 olifanten in een tent”, of “Mijn vriendin MOET haar eigen toilet hebben tijdens de vakantie”. Gelukkig hebben de campings en vakantieparken van vandaag de dag hier op ingespeeld. De afgelopen jaren zijn er talloze alternatieven op het gebied van kamperen. Het zogeheten ‘kramperen’ is echt niet meer nodig!

Luxe op de plaats

Tegenwoordig heeft u als kampeerder een ruime keuze uit diverse voorzieningen op een kampeerplaats en daarbij kunt u het zichzelf zo aangenaam mogelijk maken. Denk hierbij aan een tv-aansluiting, WIFI en water aan- en afvoer op de plaats. Helemaal ingeburgerd is ook de sanitaire unit. Bij dit type kampeerplaats heb je de beschikking over een eigen mini-toiletgebouw. Lekker alles voor jezelf en het scheelt ook lopen naar het toiletgebouw.

Glamping

De term ‘glamping’ (te weten: een samenvoeging van glamour en camping) heeft al een aantal jaren geleden zijn intrede gedaan. Recreatiebedrijven hebben hier op diverse manieren op ingespeeld met o.a. Safaritenten en Camphomes. Het gevoel van kamperen (buiten zijn, gezellig op een veldje) wordt hierin gecombineerd met de voorzieningen van een vakantiehuis.

Voor de mensen die geen eigen kampeermiddel hebben is er natuurlijk ook een oplossing! Dit gaat tegenwoordig al veel verder dan de bungalow- of huurtent, welke iedereen zal herkennen. Praktisch ingericht, mét een keukentje, maar toch nog steeds een tent.

Kamperen is leuk!

Laten we niet vergeten dat kamperen – in welke vorm en luxe ook – nog steeds hartstikke leuk is! Misschien is kamperen niet voor iedereen weggelegd, maar Nederlanders blijven toch echte kampeerders. Of dit nu back-to-basic in de natuur is, of heerlijke luxe met een eigen sanitaire unit.

Probeer het gewoon eens! Leen een tent of caravan van familie/vrienden/buren en kom een nachtje uitproberen. Of twee… Veel vakantieparken en campings bieden in het voor- en/of naseizoen aantrekkelijke arrangementen aan.