Vakantiepark Witterzomer

Het kamperen van vroeger

Een aantal kampregels uit de beginperiode

1    Trek er op uit in de natuur, geniet met volle teugen, maar waakt tegen vernielingen en vervuiling.
2    Weest voorzichtig met vuur.
3    Weest vrolijk en opgewekt, maar doe niet te luidruchtig.
4    Tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s morgens mag geen muziek worden gemaakt of  luidruchtig gesproken.
5    Na zonsondergang tot zonsopgang mogen zich in het meisjeskamp  ( Boersveld) geen personen van een andere sexe bevinden. Dit geldt natuurlijk ook voor het jongenskamp.
6    Breng uw afval naar de daarvoor bestemde kuilen of afvalemmers
7    Stal uw auto’s of motoren op de daarvoor aangegeven plaatsen
8    Bij vertrek vertrouwen wij er op dat de bungalows en/of kampeerterrein schoon en netjes worden achtergelaten ( spons, zeem, mattenklopper en hark bij de cantine verkrijgbaar).
9    Op de paden tussen de bungalows mag niet gefietst worden. Speciaal de jongelui willen we hierop attent maken.
10    De kampleiding wenst u een prettige en aangename vacantie toe en dankt u voor uw medewerking.

 

Kamperen in het eerste begin

Als je de verhalen over het kamperen uit de beginjaren leest  is kamperen van toen bijna het oh zo populaire survivalen van nu.  Pionieren was het zeker!!

Al voordat op 10 mei 1952 Witterzomer haar poorten opende bood de familie Zingstra  gastvrij onderdak aan kampeerders. In 1941 ontving het een  ANWB bondserkenning als “nachtverblijf”. In de oorlogsjaren  mocht  i.v.m.  een uitgaansverbod niet gekampeerd worden maar toen werd ter vervanging  onderdak op een hooizolder aangeboden. Strozakken konden worden gehuurd.

In de naoorlogse jaren  – de jaren van wederopbouw -  werd  nog niet zoveel gekampeerd, mede omdat alleen de zondag toen een vrije dag was en de kinderen ook op zaterdag naar school gingen. En wist u dat je toen eerst in het bezit moest zijn van een kampeerdiploma / paspoort?

Kamperen moet je leren!

Net na de oorlog werden – ook op Witterzomer - kampeerpaspoort kampen georganiseerd waar je in een aantal weekenden leerde hoe een potje te koken op de primus of op een kampvuurtje en natuurlijk hoe je de tent op moest zetten. Vouw-/ caravans met alles erop en eraan zoals we die heden ten dage gebruiken, waren er niet. Zware, katoenen tenten  werden in kisten vooruit naar het vakantieadres gestuurd. Met hierin  ook de primusbrander  en een olielamp voor de verlichting.

In de beginjaren van Witterzomer was er alleen stromend water. De gemeente kon de gedane toezeggingen voor aanleg van elektriciteit  niet nakomen. I.v.m. een bouwstop ( te weinig bouwmaterialen) in die tijd mocht er geen toiletgebouw worden gebouwd en waren gasten aangewezen op eenvoudige houten sanitaire voorzieningen. Douchen – met koud water ( brrrr!!)  was gratis. 

Hilarisch – en in deze tijd niet meer denkbaar – was het jongens- en meisjeskamp. De heer en mevrouw Zingstra sr. hadden er in de zomerweken een heleboel kinderen bij, want de ouders vertrouwden er volledig op dat zij en hun medewerkers hierop “toezicht “ hielden. Dat leverde ongetwijfeld vele nachtelijke “kat en muis”activiteiten op,  dit keer zeker niet door het recreatieteam georganiseerd. Tot najaar 1979 hebben het jongens- en meisjeskamp nog dienst gedaan. Het jongenskamp lag op de plaats waar nu de Dakterraschalets staan. Het meisjeskamp bevond zich voorop op het Boersveld.
 

Survivalen doen we al lang niet meer of dit moet uit het opzetten van de (voor)tent bestaan wat voor medegasten nog wel eens een mooi “toneel” stukje oplevert.
De  huidige kampeermiddelen zijn van alle gemakken voorzien. En zeg nou zelf : wat zouden  we zonder  bijv. elektra beginnen? Geen verlichting, geen koelkast, geen Senseo, geen CAI en ( bijna) helemaal ondenkbaar  geen WIFi.


Kamperen –  een avontuurlijk, vrije en gezellige manier van vakantievieren. Op Witterzomer betekent dit volop ruimte in een natuurlijke omgeving met  toch alle gemakken voorhanden, zoals  o.a. de supermarkt, de Brasserie , de wasserette en zeker zo belangrijk, heel veel ruimte en speelplezier voor de kinderen. Je kunt kinderen geen groter plezier doen door met ze te gaan kamperen.

Aan u de keuze uit:
Standaard plaats
Een standaard plaats is voorzien van 6 ampére stroom. Op de  Witteres en rondom de Visvijver.  

Plus plaats
Een plus plaats is voorzien van 6 ampère stroom en kabel tv. Deze plaatsen bevinden zich op vrijwel elk veld op ons kampeerterrein.

Comfort plaats
Een comfort plaats beschikt naast 10 ampère stroom over eigen watertappunt/waterafvoer en kabel tv. Op de velden: Eeftingsveld, Strandweide, - nieuw - Boersveld ***en Witteres*** 
(*** huisdieren toegestaan)

Privé sanitair plaats
Bij deze plaats heeft u 10 ampère stroom, kabel tv, watertappunt/waterafvoer en eigen douche, wastafel en toilet. De plaatsen zijn op het Schapenveld.

Wist u dat… het gebruik van warmwater op Witterzomer gratis is!