Vakantiepark Witterzomer

Assen de gezellige provincie hoofdstad van Drenthe

Assen en pareltje in Drenthe

Assen is te mooi om niet te ontdekken tijdens uw verblijf. Een aantal leuke uitjes lichten we hier voor u uit. Vanaf het park is de stad in ongeveer 20 minuten te bereiken met de fiets. Ook met de auto is Assen makkelijk te bereiken en er zijn veel parkeermogelijkheden!

5 hoogte punten in Assen

 

Centrum van Assen

Vanaf ons park fiets u zo naar het centrum van Assen. Hier is een gezellig stadscentrum te vinden met de bekende grote winkelketens maar ook zeker kleinere winkeltjes met verschillende leuke kleding en snuisterijen. Op woensdag en zaterdag is er een weekmarkt. 

Het koopmansplein is het kloppende hart van het stadcentrum. Aan dit plein liggen een aantal winkels, horeca gelegenheden en sinds kort is er een hunebed speeltuin aangelegd. Hier kunnen de kinderen zich heerlijk vermaken. Ook zijn er verschillende bankjes geplaats en waterspuiters voor extra speelplezier

speeltuin koopmansplein
 

Kinderboerderij & Asserbos


Kinderboerderij De Hofstede ligt aan de rand van het Asserbos. Hier zijn diverse dierenweides, een vogeleiland, een speeltuintje en een mooi aangelegd park rondom de nieuwe vijver. Er is volop gelegenheid om dichtbij de dieren te komen. In de knuffelweide kun je verschillende huisdieren aaien, zoals geiten, varkens en een ezel. In de knuffelhoek van de boerderij vind je de cavia’s en konijnen.

Een bezoek aan de kinderboerderij is uit te breiden met een wandeling. Een klein rondje rondom de nieuwe vijver of een iets langere route door het Asserbos. Daarnaast is er voor de allerjongste kinderen (leeftijd 3 t/m 7 jaar) een kaboutertocht. Deze beschreven route gaat langs de kabouters die her en der op het terrein van de kinderboerderij hangen.

Ten westen van het Asserbos zit Het Hertenkamp, welke ook bij kinderboerderij De Hofstede hoort, hier zijn Damherten te vinden.
.

 

Duurzaamheidscentrum

Tijdens een bezoek aan dit centrum wordt je weer even met de neus op de feiten gedrukt. Hoe zuinig zijn wij op onze planeet? Doen wij wel genoeg om de aarde te beschermen? Je krijgt hier verschillende tips om duurzaam te leven. Er zijn wisselende exposities en activiteiten zoals een speurtocht, speelhoek of een leuke knutsel.  

Het centrum is opgebouwd uit natuurlijke materialen en er zijn allerlei duurzame technieken toegepast. Denk bijvoorbeeld aan verwarming op basis van houtsnippers, de toepassing van zonnepanelen en warmte-koude opslag. Het is daarmee niet alleen een duurzaam gebouw, maar ook een praktijkvoorbeeld voor bezoekers die hun eigen woning of omgeving willen verduurzamen. 

duurzaamheidscentrum
 

DNK de nieuwe Kolk

De nieuwe Kolk is hét podium voor ontwikkeling en ontspanning op het gebied van cultuur met een aanbod in theater, evenementen, een bioscoop en een bibliotheek. Het theater van DNK heeft twee fantastische theaterzalen, waar je kunt genieten van onder andere opera, musicals, dans, toneel, klassieke muziek en de grote namen van het cabaret. Bij de bioscoop van DNK vind je mooie, bijzondere en unieke films. Nieuwe films voor volwassenen en kinderen, maar ook filmhuis titels en klassiekers. In de bibliotheek van DNK is een compleet eigentijds en vernieuwend aanbod van boeken, tijdschriften, kranten, films en muziek en meer.
 

 

Bartje

Bartje is een personage uit de streekroman van Anne de Vries. Het boek gaat over een jongetje, Bartje, dat in een arm Drents landarbeidersgezin opgroeit dat zich langzamerhand steeds minder wil neerleggen bij zijn lot. Bartje is bekend geworden door zijn legendarische uitspraak op het verzoek van zijn vader om een dankwoord uit te spreken voor de bruine bonen die worden opgeschept door zijn moeder. De woorden  "Ik bid niet veur brune bon’n" zijn inmiddels legendarisch geworden.

Het beeld van Bartje is meerdere keren kapot gemaakt en zelfs meegenomen. Daarom staat het beeld sinds 2013 in de kloostergang van het Drents Archief. Een bronzen replica van het beeld is buiten achter het Drents Museum te vinden. 

 
bartje
 

Komt u ook genieten van ons park en de mooie omgeving? We zien u heel graag!