Fiets- en wandelroutes

De provincie Drenthe is dé fiets- en wandelprovincie van Nederland. Door de centrale ligging van Vakantiepark Witterzomer is Witterzomer een prima uitvalsbasis voor prachtige wandel- en fietsroutes.

Fietsen

Vanaf de receptie zijn er verschillende leuke routes uitgezet variërend van 10 tot 50 kilometer. Ook is op de receptie de knooppunten fietskaart te koop. Geen fietsen mee op vakantie? Witterzomer heeft verschillende huurmogelijkheden.

Wandelen

Voor een heerlijke wandeling hoeft u eigenlijk niet van het park af, bij ons natuurven kunt u een prachtige route lopen. Ook hebben we op ons park een super leuk Avonturenpad uitgezet met spannende opdrachten. Het Avonturenpad is zeer geschikt om te lopen met kinderen. Meer informatie over het pad kunt u vinden op de receptie.

Tegenover ons park bevindt zich het Recreatiegebied Baggelhuizen, hier kunt u prachtig wandelen. Honden en baasjes die van zwemmen houden zijn hier ook van harte welkom op het speciale honden strand.

Fietsen in Drenthe

Dankzij het grote aanbod aan prachtige fietsroutes heeft Drenthe de titel 5-sterren fietsprovincie gekregen. Vroeger werd Drenthe door een veenlandschap en heidevelden gekenmerkt en ook vandaag de dag kun je dit nog terugzien. Wanneer je in Drenthe op de fiets stapt kom je uitgestrekte heidevelden, bossen, venen, glooiende akkers en weilanden tegen. Maar ook leuke dorpjes en interessante bezienswaardigheden. Bovendien zijn er in Drenthe maar liefst elf verschillende schaapskooien te vinden, die je kunt bezoeken om de schapen en de lammetjes te zien grazen.

Qua fietsroutes zit er voor iedereen wel wat tussen: degene die een rustige fietsroute door de natuur zoeken zijn hier op hun plaats, maar ook de sportievere fietsers, die een mooie mountainbikeroute zoeken kunnen hier hun ei kwijt. In het Recreatiegebied Baggelhuizen ligt een uitdagende route met veel hoogte verschil en single tracks!

 

 
Fietsen
 

Meer In de omgeving