Vakantiepark Witterzomer
Vakantiepark Witterzomer | Glamping
Vakantiepark Witterzomer | Met indoorspeeltuin en bowling
Vakantiepark Witterzomer | Centraal in Drenthe
Vakantiepark Witterzomer | Kindercamping Drenthe
Vakantiepark Witterzomer |Vakantiehuizen Drenthe
Vakantiepark Witterzomer | Kindercamping Drenthe

Witterzomer al 70 jaar Vakantieplezier!

Witterzomer: Al 70 jaar Vakantieplezier!

Toen de toenmalige burgemeester van Assen de heer De Dreu Vakantiepark Witterzomer, of zoals het toen heette Buitencentrum Witterzomer, opende kon de familie Zingstra niet vermoeden hoe het er 70 jaar later uit zou zien. De passie voor kamperen van vader Hielke Jacob kwam daarbij goed van pas. Hij was als het ware iemand uit het ‘werkveld’. Toen de gemeente Assen begin jaren ‘50 bij de familie aanklopte met de vraag of zij wellicht een camping wilden beginnen was de keuze snel gemaakt. Zo is er in de afgelopen jaren, en vooral in de beginjaren toen het kamperen eigenlijk pas echt goed op gang kwam, heel wat af gepionierd. Vanaf het begin stond en staat nog steeds, de wens van de gast centraal.

Kamperen moet je leren!!

Net na de oorlog werden, ook op Witterzomer, ‘kampeerpaspoortkampen’ georganiseerd. Daar leerde je in een aantal weekenden hoe je een potje moest koken op de primus of op een kampvuurtje en natuurlijk ook hoe je de tent op moest zetten.  (Vouw) caravans met alles erop en eraan waren er niet. Zware, katoenen tenten werden in kisten vooruitnaar het vakantieadres gestuurd. Hierin ook de primusbrander en een olielamp voor de verlichting. In de beginjaren was er alleen stromend water. De gemeente kon de gedane toezeggingen voor aanleg van elektriciteit niet nakomen. In verband met een bouwstop (te weinig bouwmaterialen na de oorlog) mochten in die tijd geen toiletgebouw worden gebouwd en waren gasten aangewezen op eenvoudige houten sanitaire voorzieningen. Douchen, met koud water (brrrr!!), was gratis. Vanuit het woonhuis van de familie Zingstra – het Witte Huis – werd Witterzomer gestaag met veel inzet en zorg uitgebreid. Zodoende bleef het niet alleen bij kamperen. Er kwamen ook al snel huisjes en zelfs een groepshuis.

Bungalows

Dat de levensstandaard toen anders was blijkt niet alleen uit de prijzen uit die tijd. Voor het idee, een weekverblijf in een 6-persoons bungalow voor slechts fl. 40,00. Slapen op een divan of een opklapbed in de kamer was zeer gebruikelijk. Men moest zelf voor bestek en servies zorgen, evenals voor beddengoed. Maar zoals we ook nu nog een goede service willen bieden was toen de huur van serviesgoed mogelijk à fl. 0,50 per persoon per week en wat dacht u van het huren van ligstoelen voor fl. 0,15 per dag. Met inmiddels de 4e generatie aan het roer is in al die jaren heel veel veranderd en gebeurd. Tegenwoordig willen we de luxe die we thuis gewend zijn graag ook in onze vakantie om ons heen hebben. Een scala  aan TV zenders, WiFi en comfort-kampeerplaatsen zijn niet meer weg te denken. Luxe als wasmachine en – droger, sunshower en stortdouche deden hun intrede in de vakantiehuizen. Wat ook is veranderd, gasten willen er vaker en ook korter even tussenuit. Soms met het gezin of familie, maar ook wel eens met z’n tweetjes. Dat vroeg om andere, soms kleinere type accommodaties. Anno 2022 verhuurt Witterzomer daarom naast (familie)vakantiehuizen ook chalets in diverse variaties. Van standaard tot luxe en van verandachalet tot dakterraschalet en zelfs hotelkamers.

Vakantieplezier

Vakantie is en blijft een familiegebeuren om naar uit te kijken, waarbij de kinderen een erg belangrijke rol (kunnen) spelen. Niet voor niets is er daarom ook altijd veel geïnvesteerd in mooie, uitdagende sport- en speelvoorzieningen. Witterzomer was o.a. één van de eerste parken in Nederland waar een zwembad werd gebouwd (1962) waar ook nog eens zwemlessen werden gegevenen waar menig kind zijn zwemdiploma heeft gehaald. Tijdens de schoolvakanties wordt de feestvreugde nog verhoogd door de komst van de Witterzomer ‘oerbewoners’ Bonk en Bikkeltje en het recreatieteam. Wat onveranderd is, is dat er nog dagelijks met ziel en zaligheid met het hele team wordt gewerkt op en aan het park. Dit alles om blijvend aan de vrijetijdswensen van onze gasten tegemoet te kunnen komen. Het park is mede onder invloed hiervan zowel in letterlijke als figuurlijke zin gegroeid.

Vakantiepark Witterzomer Al 70 jaar Vakantieplezier!