Vakantiepark Witterzomer

Lekker eten op de camping!

Eenpansgerechten voor op de camping die makkelijk en gezond zijn

Koken op de camping, het is telkens weer een uitdaging. Want hoe zorgt u er nou voor dat u en een gezonde én snelle eenpansmaaltijd op tafel zet? Kortom, wat zijn lekkere en makkelijke recepten voor op de camping? Wij hebben wat gerechten, die eenvoudig te bereiden zijn, op een rij gezet:

  • Quesadilla’s met gegrilde groenten,
  • Eénpanspasta met tomatensaus,
  • Een zomerse roerbakschotel,
  • Zoete aardappeltortilla met feta,
  • Tagliatelle met gamba’s en spinazie,
  • en nog een aantal andere lekkere eenpansrecepten.

1. Quesadilla’s met lekkere gegrilde groenten

Een quesadilla is een soort sandwich uit Mexico, maar in plaats van boterhammen gebruikt u twee tortilla’s die u op elkaar stapelt, met daartussen groenten en vlees of kip. Een beetje kaas erbij om de boel aan elkaar te plakken, en u heeft een super lekkere maaltijd.

Quesadilla’s kun je ook makkelijk in één pan maken. In plaats van de groenten eerst te grillen, snijdt u ze dan extra fijn, zodat u ze rauw kunt gebruiken. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Zo wordt het een makkelijke, snelle maaltijd die simpel te maken is op de camping, en met al die lekkere verse groenten erin is het ook nog eens hartstikke gezond.

2. Eenpanspasta met tomatensaus

Eénpanspasta is echt de ontdekking voor de camping. Het is precies wat u ervan verwacht als u de woorden ‘eenpansgerecht’ hoort: u  gooit letterlijk alle ingrediënten in een pan, water erbij, een goed kwartier laten koken en klaar is het gerecht.

Het mooie aan dit eenpansgerecht is dat u er eindeloos mee kunt variëren, en dat het door alle verse ingrediënten ook nog eens super gezond is. Een variant met bijvoorbeeld tomatensaus, olijven en paprika is super lekker, en ook op de camping snel klaar.

3. Zomerse roerbakschotel

Aardappel lijkt misschien niet het meest makkelijke ingrediënt voor een snel eenpansgerecht voor op de camping. Voor het voorkoken heeft u alleen al een pan nodig, waarvan u dan weer het water af moet gieten… veel te veel gedoe als u het simpel wilt houden.

Maar als u de aardappelen in kleine blokjes snijdt kunt u ze meteen in de pan gooien. Ze worden dan gaar tijdens het bakken, zodat u ze niet eerst hoeft te koken. Met lekkere champignons en ananas wordt deze schotel lekker fris en zomers. Een lekkere, simpele salade (bijvoorbeeld met komkommer) maakt deze zomerse schotel helemaal af.

4. Zoete aardappeltortilla met feta

Misschien nog wel lekkerder dan ‘gewone’ aardappelen zijn zoete aardappelen. Die maken een maaltijd toch net even een tikje origineler. En u kunt er, ook in één pan, van alles mee maken. Zoals bijvoorbeeld een Spaanse tortilla met ei en rode ui.

Eigenlijk is ook dit weer een kwestie van alles in de pan, deksel erop en wachten maar. De smaken vullen elkaar perfect aan, en hoewel het misschien maar een klein gerecht lijkt, vult het enorm. Super lekker met een salade erbij, en met maar vijf ingrediënten is dit éénpansgerecht voor op de camping extra handig!

5. Tagliatelle met gamba’s en spinazie

Een heerlijke tagliatelle met spinazie en tomatensaus is nog zo’n voorbeeld van een éénpanspasta.  Alles in dezelfde pan en het is klaar voordat u het door hebt. De gamba’s maken deze lekkere pasta net even wat bijzonderder. 

Gebruik eens groentebouillon in plaats van water, dit zorgt voor een extra smaakvol éénpansgerecht.

6. Mexicaans eenpansgerecht met rijst

En dan gaan we weer terug naar de Mexicaanse keuken. Met bonen, maïs en rode ui heeft dit gerecht een hoop typisch Mexicaanse ingrediënten, maar u kunt natuurlijk zelf groenten toevoegen die u lekker vindt. Ook met dit eenpansgerecht kunt u dus weer lekker variëren.

Net als bij de eenpanspasta’s is het gerecht makkelijk te maken. Eerst bakt u de groenten en het gehakt even in de pan, en dan voegt u de bouillon en rijst toe. Laat het een kwartier koken met het deksel op de pan, en klaar!

7. Tortilla Lorraine

Deze originele tortilla Lorraine is een variant op de zoete aardappeltortilla met feta. In plaats van zoete aardappel gebruikt u in dit recept kruimige ‘gewone’ aardappelen, en verder voegt u alle ingrediënten toe die u ook tegenkomt in een quiche Lorraine: prei, ei en spekjes, en natuurlijk een royale portie kaas.

Net als de zoete aardappeltortilla bestaat dit éénpansgerecht uit niet meer dan vijf ingrediënten en is deze lekkere variant snel klaar. Met alle groenten die erin zitten krijgt u een hoop goede voedingsstoffen binnen, en de spekjes en kaas maken het voor kinderen extra lekker.

8. Aardappeltjes met kip en kruiden

Dit is echt een gerecht waarbij u de smaken van de ingrediënten voor zichzelf laat spreken. Kippendijen, knoflook, rode ui en natuurlijk de aardappeltjes zijn een heerlijke combinatie. 

Eerst fruit u de ui en knoflook aan, en vervolgens braadt u de kip. Dan blust u het geheel af met witte wijn, en voegt u verse rozemarijn toe. Het geheel laat u twintig minuten pruttelen, met de aardappelblokjes erbij. Voor u het weet komen ude heerlijke geuren tegemoet en kunt u aan tafel. 

Eet smakelijk! 

Bron: Zoover

Heeft u nog suggesties?

Wij vullen de pagina graag aan met uw recepten! 

 

Eten op vakantiepark Witterzomer