Vakantiepark Witterzomer
Groningen - Witterzomer Drenthe

Groningen | Witterzomer Drenthe

Groningen

“Er gaat niets boven Groningen!” Maak het mee, ga Groningen beleven op ca. 27 km afstand van Witterzomer!

Shoppen en uitgaan

De stad Groningen biedt genoeg mogelijkheden voor een dagje ‘shop till you drop’. Kleding, schoenen, boeken, accessoires en muziek, de keuze is enorm! Groningen heeft een rijke traditie in de markthandel en in alle plaatsen in de provincie strijken regelmatig de marktkramen neer. De stad kent markten in alle soorten en maten, wekelijks van dinsdag t/m zaterdag.

Cultuur en historie

De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Een stadswandeling is daarom zeker een aanrader!
In Groningen vindt u een van de mooiste en meest bijzondere musea van Nederland: het Groninger Museum. Het Groninger Museum staat voor extrovert en veelkleurig. Met een veelzijdige collectie op gebied van kunst en oudheden en een reeks bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen van internationale allure weet het museum telkens weer een breed publiek aan te spreken.
Ontmoet dé Nederlandse striphelden in Het Nederlands Stripmuseum Groningen: Eric de Noorman, Suske en Wiske, Agent 327, Donald Duck, Ollie B. Bommel en Jan, Jans en de Kinderen ontvangen je zelfs hartelijk in hun eigen huiskamer. Voor zowel kinderen, volwassen als echte stripkenners is er veel te beleven.

Bekijk snel de actuele openingstijden!

Bezoek voor een totaaloverzicht van de stad Groningen www.groningen.nl

Bekijk vergelijkbare faciliteiten