Camping Drenthe | Witterzomer.de
Emmen - Witterzomer Drenthe

Emmen

Emmen

Op ruim 34 km van Witterzomer ligt de gezellige plaats Emmen, voornamelijk bekend van het dierenpark Wildlands. Maar er is nog veel meer te beleven in Emmen!

Shoppen en uitgaan

In het midden van Emmen treft u een groen hart (de voormalige Brink, nu de Markt) aan met bomen rond de Grote Kerk. Aan weerszijden van dit groene hart ligt het winkelcentrum van Emmen. Het zuidelijke deel wordt gevormd door de overdekte winkelcentra de Vlinder en de Weiert. Tezamen vormen zij het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland. Het noordelijke deel, bekend onder de naam Centrum-Noord, is het meer historische deel van het centrum. De koopavond is op donderdagavond. In het centrum, op de markt, wordt elke vrijdag de weekmarkt gehouden. Kijk voor een compleet overzicht op www.vlindereninemmen.nl.

Attracties

In Emmen vindt u één van de mooie dierentuinen van Nederland, Wildlands Adventure Zoo. Een prachtige combinatie van dierentuin met belevingspark. Maar ook het Veenpark is zeker een bezoekje waard, om op een leuke manier kennis te maken met de Drentse geschiedenis. In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. U rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk. Het park is geopend van april t/m oktober.

 
Wildlands
Wildlands
 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten