Het wordt, nee het is… koud!

Hoi! Met deze blog willen wij u graag op de hoogte houden van de beslommeringen op ons park. Ook in deze koudere seizoenen is er altijd wat te doen en te zien! Om de twee weken is er een nieuwe Witterzomer blog!

Het wordt, nee het is..  koud!

Brrr…. Nu de wintertijd afgelopen weekend is ingegaan is het ook direct koud. Er is al vorst aan de grond gesignaleerd.

De winter is in aantocht!

Winterkamperen

Op ons veld Witterholt staan nu ook nog een aantal  kampeerders. Kamperen in de herfst en winter kan dus ook! Volgens de gasten is er in feite niet zoiets als slecht weer, alleen slechte voorbereiding.  Een aantal tips van onze gasten op een rij:

  • Een lekkere kruik in de slaapzak. Hoe? Dit kan met behulp van een kruik. Heb je geen kruik? Maak er dan 1! Kook wat water op je campingpitje of haal warm water bij het sanitairgebouw en doe het warme water vervolgens in een lege plastic fles. Heerlijke warme voeten…
  • De gouden tip: ga kamperen met een kleine tent of caravan. Deze zijn namelijk makkelijker op te warmen dan een grote variant, omdat er minder loze ruimte is. Om een tent op te warmen kunt u onder andere gebruik maken van een elektrisch kacheltje. Of zet een waxinelichtje aan, dit kan voor veel warmte zorgen in een kleine tent. Hou er wel rekening mee dat u deze ergens veilig neerzet. Ook nog gezellig, nietwaar?
  • Zorg goed voor uzelf! Het lichaam zorgt voor de meeste warmte, dus zorg er goed voor. Eet en drink gedurende de dag genoeg om uw lichaam warm te houden. Trek overdag warme kleding aan, het kan ook helpen om voordat u gaat slapen even een paar oefeningen te doen; stukje rennen, touwtje springen, opdrukken, noem maar op. Zonder te transpireren, dat dan weer niet.
  • Als het ’s nachts afkoelt wordt de grond koud. Als u gaat kamperen in de herfst, dan is er een voordeel; bladeren isoleren. Dus leg het grondzeil op een hoop bladeren en daar bovenop de tent en er is extra isolatie dat de optrekkende kou tegenhoudt. Er liggen bladeren genoeg op dit moment!

Durft u het aan?

Onze plannen voor 2019! 

Veel lezers weten het al! Wij realiseren deze winter een indoor speeltuin voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Daarnaast komt er ook een ruimte met 4 bowlingbanen, geschikt voor alle leeftijden. In deze blog houden we u op de hoogte van de voortgang. Op dit moment is het beton gestort in de kelder. Hier worden de 4 bowlingbanen gerealiseerd. Het diepste punt is dus behaald! Nu door naar het hoogste punt.

Groetjes van Witterzomer! Tot de volgende blog!