Vakantiepark Witterzomer
Geocaching Drenthe

Geocaching Drenthe

  • Unieke GeoTour in Drenthe
  • Zeven verschillende tours
  • Met de fiets of wandelend te volbrengen

Geocaching in Drenthe

Heb je al eens van geocaching gehoord? Geocachen is eigenlijk een zoektocht naar schatten. Deze schatten vindt je aan de hand van GPS coördinaten. Het doel is dus simpel; vind alle schatten (de zogenaamde caches) op de route. Elke cache ligt goed verstopt en ziet er anders uit, dat zorgt ervoor dat het nooit gaat vervelen. Onlangs is er een unieke GeoTour in Drenthe geopend. Een leuk en actief uitje in de buitenlucht voor jong en oud!

De zeven GeoTours in Drenthe:

  1. Diversiteit van het landschap - Ontdek de diverse Drentse landschappen tijdens deze tour. Onderweg kom je langs hunebedden, het hoogveen of het esdorplandschap.
  2. Berend botje - Wie kent dit kinderliedje niet? Leer het echte verhaal kennen achter het liedje tijdens deze tour in en rondom Zuidlaren.
  3. Meisje van Yde - In 1897 werd er een kinderlijkje gevonden. Inmiddels is ze te bezichtigen in het Drents Museum. Ontdek het verhaal tijdens deze tour.
  4. TT Assen - Tijdens deze tour ontdek je het allereerste circuit van de periode 1925 tot 1954, toen het nog geen afgesloten circuit was.
  5. Ontstaan van Assen - Het klooster Maria in Campis stond aan de fundatie van wat we nu kennen als Assen. Tijdens deze tour ontdek je hoe de nonnen uit dit klooster leefden.
  6. Koloniën van Weldadigheid - Het verleden van Veenhuizen en de regio staat bol van de historische verhalen van Generaal Johannes van den Bosch. Ontdek het in deze tour.
  7. Vrouw Lebbe - Ontraadsel het mysterie tijdens deze tour van de dode vrouw die omstreeks 1600 werd gevonden midden in een veld.
Geocaching Drenthe

De tours zijn los van elkaar te volgen, maar nog leuker is natuurlijk om meedere tours te combineren. Alle tours en caches zijn namelijk aan elkaar verbonden. Een meerdaagse geocaching in Drenthe tour ligt dus op u te wachten! In totaal zijn er 70 caches te vinden, vindt u ze allemaal?

Overnachten tijdens geocaching in Drenthe

Tijdens een meerdaagse ontdekkingstocht heeft u natuurlijk een overnachtingsplek nodig. Bij Vakantiepark Witterzomer, centraal gelegen in Drenthe, heeft u ruime keus uit onze kampeerplekken en accommodaties. Vanaf ons vakantiepark kunt u op uw gemak de verschillende geotours volbrengen. Ideaal voor bijvoorbeeld de zomervakantie of een weekendje weg. Geocaching in Drenthe is bovendien ook heel geschikt als activiteit tijdens een familieweekend.

Vakantiepark Witterzomer - dé gezinsbestemming

Eén ding is zeker, tijdens een verblijf bij Witterzomer gaan u en de kinderen zich niet vervelen. Want naast het geocachen is er op ons vakantiepark echt van alles te doen. De uitstekende faciliteiten, zowel binnen als buiten, zorgen voor een onvergetelijke tijd. Benieuwd waar we het over hebben? Lees het hieronder.

Zwemmen 💦  - Plons in het openluchtzwembad met spectaculaire waterglijbaan. Voor de peuters en kleuters is er een apart kinderbad. Of kiest u toch liever voor onze zwemvijver met zandstrand? 

Speeltuinen 🤸 - Naast de grote speeltuin zijn er op ons park verschillende kleine speeltuinen. En op de wat minder mooie dagen is onze indoor speeltuin Skik the place to be! Ongeacht het weer veel speelplezier gegarandeerd.

Animatie 🤹‍♂️  - Zowel in de schoolvakanties als daarbuiten bieden wij een uitgebreid recreatieprogramma of dagelijkse activiteiten aan. Deze activiteiten zijn voor het hele gezin en ook aan de allerkleinsten is gedacht!

Sport & spel ⚽  - Voor de sportievelingen is er genoeg te kiezen. Van tennisbanen tot voetbalvelden, een heuse fietscrossbaan en diverse andere sportvelden. Of kom met het hele gezin een avondje bowlen bij onze bowlingbaan.

Voer tijdens het boeken de kortingscode "GEOTOUR" in en u betaalt geen reserveringskosten!

Ligging Vakantiepark Witterzomer