Dinsdag 7 april, 12.00 uur

Het Coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. Vakantiepark Witterzomer houdt de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid, het RIVM, de Veiligheidsregio Drenthe en de brancheorganisatie Hiswa/Recron nauwlettend in de gaten. De veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers staat voorop.

Het beleid wordt aangepast op basis van de recente updates vanuit de overheid. Gezien de ontwikkelingen zich in rap tempo kunnen opvolgen vragen we uw begrip voor de tijd die verstrijkt tussen updates vanuit de overheid en het aanpassen van ons beleid.

De gehele situatie roept natuurlijk heel veel vragen op. Onderstaand kunt u de antwoorden op de meest gestelde vragen terugvinden. Uiteraard hopen we hiermee antwoord te hebben gegeven op uw vragen. Mocht dit niet het geval zal, dan verzoeken we u uw vragen per e-mail te stellen via info@witterzomer.nl. Wij zullen deze behandelen op basis van aankomstdatum. Bij drukte kunnen antwoorden wat langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent, we hopen op uw begrip. 

 
Klik hier voor het corona protocol van Vakantiepark Witterzomer
 
Klik hier voor informatie over het beleid van de overheid
 
Klik hier voor informatie over het beleid van Veiligheidsregio Drenthe
 

Veelgestelde vragen

Algemeen

Kan onze vakantie doorgaan?
 
Is de receptie geopend?
 
Wat zijn de huidige openingstijden van de faciliteiten op het park?
 
Informatie met betrekking tot toeristisch kamperen
 
Informatie met betrekking tot verhuuraccommodaties
 
Informatie met betrekking tot 16- en 20-persoons groepsaccommodaties
 
Informatie met betrekking tot seizoenplaatsen
 
Informatie met betrekking tot jaarplaatsen
 

Vragen omtrent mijn reservering

Kan ik vrijblijvend een vakantie boeken?
 
Heb ik recht op korting nu een deel van de faciliteiten gesloten zijn?
 
Ik twijfel of ik mijn vakantie wel door wil laten gaan, wat kan ik doen?
 
Wanneer ik besluit mijn vakantie om te boeken geldt dan een meerprijs?
 
Wat houdt de Coronavoucher in?
 
Kan ik mijn vakantie ook annuleren i.v.m. het coronavirus?
 
Voor hoe lang blijven de Corona-voucher regeling en afwijkende aanbetalingen van kracht?

 

Kan onze vakantie doorgaan?

In de huidige situatie is dit een hele terechte vraag. Witterzomer is als park geopend en we heten u graag welkom. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt en daar doen we onze uiterste best voor. Wij dragen, zoals u gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op ons ruim opgezette park. Uiteraard volgen wij hierin de adviezen van de Nederlandse overheid, het RIVM, Veiligheidsregio en brancheorganisatie Hiswa/Recron. Daarnaast dienen gasten de RIVM richtlijnen te volgen, waarover u op deze pagina en ook op het park geïnformeerd wordt.

Op Witterzomer bieden we diverse vormen van verblijf aan, waardoor de situatie per reservering en accommodatie kan verschillen. Meer informatie per verblijfsmogelijkheid vindt u verderop in deze lijst.

Is de receptie geopend?

De receptie is dagelijks geopend van minimaal 09.00 tot 17.00 uur. Zolang de RIVM het beperken van sociaal contact voorschrijft verzoeken we u om de receptie alleen in uiterste noodzaak te bezoeken. Uiteraard staan we u graag telefonisch (0592-393535) te woord of u kunt ons een e-mail sturen via info@witterzomer.nl.

Wat zijn de huidige openingstijden van de faciliteiten op het park?

T/m 28 april gelden de volgende openingstijden. Wanneer meer bekend is over de periode na 28 april zullen we dat hier vermelden.

Receptie                                  geopend
Rappe Hap (alleen afhaal)     geopend             
Supermarkt                             geopend

Tijdens het Paasweekend en het weekend van 17-18-19 april zullen we een self-service recreatieprogramma aanbieden.
Tevens kunt u – binnen de geldende maatregelen – wel gebruik maken van de overige faciliteiten zoals speeltuinen, sportvelden, midget-putt, tennisbaan, fiets- en skelterverhuur.

In verband met richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid zullen brasserie De Bosuil, Skik, het zwembad en de wasserette t/m 28 april gesloten blijven.

De kerkdiensten door de SIRW zullen t/m 7 juni niet doorgaan.

Over de periode na 28 april hopen we u zo snel mogelijk te kunnen informeren

Informatie met betrekking tot toeristisch kamperen

Op dit moment tot en met 28 april kunt u bij ons komen kamperen op de kampeerplaatsen met privé sanitair. Over de periode na 28 april hopen we u zo snel mogelijk te kunnen informeren. 

Informatie met betrekking tot verhuuraccommodaties

Op dit moment kunt u met een gerust hart op vakantie in één van onze verhuuraccommodaties (vakantiehuizen, chalets, hotelkamers en lodges). Wij besteden extra aandacht aan de schoonmaak en hygiëne van onze accommodaties.

De trekkershutten en camphomes worden t/m 28 april niet verhuurd.

Informatie met betrekking tot 16- en 20-persoons groepsaccommodaties

Op dit moment is verhuur van groepsaccommodaties op Witterzomer helaas niet mogelijk i.v.m. de huidige richtlijnen vanuit de overheid. Deze regelgeving geldt t/m 28 april, we passen deze informatie aan wanneer hierover meer bekend is.

Informatie met betrekking tot seizoenplaatsen

Onze seizoengasten zijn welkom. I.v.m. richtlijnen vanuit de overheid zijn we het seizoen gestart zonder gezamenlijke sanitaire voorzieningen. U heeft hierover een persoonlijk bericht ontvangen. U kunt wel gebruik maken van de stortplaatsen van het chemisch toilet, welke buiten de gezamenlijke sanitaire voorziening gesitueerd zijn. 

Informatie met betrekking tot jaarplaatsen

Onze jaargasten zijn welkom en kunnen van hun chalet of (sta)caravan gebruik maken. 

Kan ik vrijblijvend een vakantie boeken?

Op dit moment kunt u uw vakantie bij ons boeken zonder aanbetaling! Pas drie weken voor aankomst dient u de eerste termijn te voldoen en een week voor aankomst het resterende bedrag. We hopen u op deze manier iets minder twijfels te geven over het boeken van een vakantie op ons park.

Heb ik recht op korting nu een deel van de faciliteiten gesloten zijn?

Doordat de richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief.

Ik twijfel of ik mijn vakantie wel door wil laten gaan, wat kan ik doen?

Wij treffen de nodige maatregelen op het park om uw vakantie door te kunnen laten gaan, uiteraard met in achtneming van de richtlijnen vanuit de overheid. Gezien de uitzonderlijke situatie waarin we momenteel verkeren bieden we u graag een stukje zekerheid. U heeft daarom de keuze uit verschillende mogelijkheden:

  • U laat uw vakantie doorgaan

  • U boekt uw vakantie om naar een andere datum in 2020 of 2021

  • U maakt gebruik van onze Coronavoucher

Wanneer ik besluit mijn vakantie om te boeken geldt dan een meerprijs?

Indien de nieuwe periode een duurdere periode betreft, dan betaalt u het verschil bij. Mocht u uw reservering omzetten naar een periode in 2021, dan is het mogelijk dat er een verrekening van de toeristenbelasting zal plaatvinden. Dit tarief wordt op een later moment bekend gemaakt door onze gemeente.

Wat houdt de Coronavoucher in?

Gedurende deze onzekere periode bieden we u de mogelijkheid om uw vakantie om te zetten naar een Coronavoucher. De Coronavoucher is niet van toepassing op seizoen- en jaarplaatsen. Deze voucher – waarvan de waarde overeenkomt met de (aan)betaling die u reeds gedaan heeft – kunt u in 2020 of 2021 bij ons inwisselen. Uiteraard kunt u deze voucher inzetten voor iedere vorm van verblijf. Zou u eigenlijk komen kamperen, maar komt nu toch graag in een vakantiehuis in december? Geen probleem!

Vraag hier uw voucher aan

 

Kan ik mijn vakantie ook annuleren i.v.m. het coronavirus?

Angst voor het Coronavirus of het willen mijden van contact in verband met het Coronavirus is helaas geen gegronde reden voor annulering. Bij annulering bent u altijd een deel van de reissom kwijt, afhankelijk van het moment van annuleren.

  • Meer dan 3 maanden vóór dag van aankomst annuleren betekent 15% betalen

  • 3 tot 2 maanden vóór dag van aankomst annuleren betekent 50% betalen

  • 2 tot 1 maand vóór dag van aankomst annuleren betekent 75% betalen

  • Binnen 1 maand vóór dag van aankomst annuleren betekent 90% betalen

  • Op dag van aankomst annuleren betekent 100% betalen

Wanneer u een doorlopende annuleringsverzekering heeft bij uw verzekeraar, bekijk dan eerst de voorwaarden van uw eigen verzekering, voor u contact met ons opneemt. Iedere verzekeraar hanteert zijn eigen voorwaarden.

Voor hoe lang blijven de Corona-voucher regeling en afwijkende aanbetalingen van kracht?

We proberen ons beleid zoveel mogelijk aan te passen aan de situatie. Hiervoor houden we de berichtgeving van RIVM en de landelijke en lokale overheid nauwlettend in de gaten. Helaas kunnen we niet vooraf aangeven of, wanneer en welke veranderingen zullen plaatsvinden. Wij houden de bijzondere voorwaarden actief zolang het coronavirus negatieve effecten heeft op uw vakantie op Witterzomer.

Witterzomer behoudt het recht om deze bijzondere voorwaarden te allen tijde te wijzigen of op te schorten.